Da genetika, high-tech i ostala novonastala čudesa tehnike, nauke i pohlepe nisu neophodni da bi postojao paradajz koji će zadovoljiti sve ono što paradajz čini plodom koji (skoro) najviše volimo i konzumiramo tokom letnjih meseci, živi je dokaz Putnički paradajz (Voyage, Reisentomate).
Iako se u poslednje vreme pominje Nemačka kao njegova zemlja proekla, istina je da je preklom iz Gvatemale a da su ga nemački baštovani u najvećoj meri prihvatili i poradili na njegovom razmnožavanju i očuvanju.
A da vredi, vredi.
1. da ne traži neke posebne uslove za transport. Ovaj paradajz je dovoljno čvrst i jake kože da mu neće semtati i ako ga ponesete u džepu od jakne ili košullje.
4. ukus. I u vovoj kategoriji je ovaj paradajz jedinstven. Jeli slantke, kiselkaste, voćne ili "earthy" paradajze, jedna od stvari koju obavezno radimo je da solimo paradajz. E ovom Putniku ni to nije potrebno jer je blago slan sam po sebi! Medju svim plodovima koje sam ikad probao, ovo je jedini koji ima slanu crtu u svom ukusu.
Da li mu nešto fali?
Mošda kad bi iz peteljke izašlo i malo ulja sa ukusom crnog luka, parče nekog lepog hleba, malo fine muzike, može i malo hladnog špricera,....
;)
Do skorog kuckanja :)
No comments :
Post a Comment